היתרים מיוחדים לשנת השמיטה בגינון טיפולי לאוכלוסיה של נוער בסיכון

השאלה:

שלום אני עוסקת בגינון טיפולי - מקצוע המשלב טיפול והדרכה ובנוסף עבודה בגינה. רציתי לדעת האם יש התרים מיוחדים לשנת השמיטה אם העבודה עוסקת בטיפול או הדרכה לאוכלוסיה של נוער בסיכון וכד' או שעליי להתנהל לפי נהלי שנת השמיטה בצורה רגילה.
גלית נגר

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | אלול תשע"ד

בס"ד

שלום,

עלייך להתנהל לפי נהלי שנת השמיטה:

אין לשתול ולזרוע בקרקע או בעציצים המונחים תחת כיפת השמים. וכן אין  לעשות כל מלאכה לצורך הצמחה

אך את יכולה להקים מבנה מקורה כעיין חממה ולהניח בקרקעית חומר מנתק (ניילון) ומעליו עציצים- שיהיה לך למעשה מקום גידול "במצע מנותק בתוך בית". ובעציצים אלו לא חלים דיני שמיטה ותוכלו לזרוע ולשתול ולעשות כל הנדרש לגידול הצמחים.

בברכה,

אברהם סוחובולסקי