הכנת אוכל למשפחה שאוכלת יבול נכרי

השאלה:

אני צריכה להכין אוכל למשפחה ששומרת ומקפידה רק לאכול יבול נוכרי. אנו מקפידים לקנות את היבול של אוצר הארץ ואם אין אז היתר מכירה.
האם אני יכולה להכין להם תבשילים רק מיבול שישית ולא להשתמש בירקות שצריך לשמור קדושת שביעית, והאם עדיף לקנות היתר מכירה או מאוצר הארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. עדיף תמיד להכין יבולי ששית (בתקופה זו יש מעט מאד ירקות ששית גמורים).
ב. אינני יודע האם האורחים הללו אוכלים קדושת שביעית, אולם אם אינם אוכלים אין באפשרותך למצוא ירקות יהודיים.
ג. עדיף תמיד לקנות אוצר הארץ. (לגבי האורחים נא לברר איתו, אין להטעות את האורח).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי