הנאה ממלאכת שותף העובד בשביעית

השאלה:

אנו שני שותפים המחזיקים גינות של בתים משותפים. אני שומר שביעית ושותפי אינו שומר שביעית. ולכן הוא שותל ועודר ואני עושה רק פעולות המותרות בשביעית.

האם השותפות הזאת מותרת.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השותפות הזאת אסורה. אתה נהנה מעבירה על הלכות שביעית כאשר אתה מקבל שכרך מן השותפות וגם בעלי הגינות לא היו מוסרים לכם את הגינה אא"כ היא תישתל בשביעית ובכך אתה נהנה פעמיים גם מהשכר וגם מעצם מקום העבודה. כמו"כ בכך שאתה שותף אתה מסייע לו בעבירתו.
יש לפרק את השותפות לשנת השמיטה.
או להתיעץ עם פוסק מוסמך בנושא השמיטה מה בכל זאת מותר לעשות ולשכנע את שותפך שיפעל רק לפי ההוראות