העברת שתילים מעציץ נקוב לאדמה בגינה במהלך אלול

השאלה:

שלום רב!

שתלתי בעציצים נקובים קטנים גרעינים של עץ מורינגה מכונפת לפני שבועיים וחצי. האם אפשר להעביר את השתילים לאדמה בגינה במהלך אלול לפני שנת השמיטה?

המורינגה בעלת תכונות תזונתיות רבות מצד מרכיביו השונים וברצוני להתנסות בשימוש בעץ לאחר שנות ערלה וכו' (חליטות תה ואולי גם בישול).

כמו כן ישמש כנוי בגינה בשוטף.

תודה על ההתייחסות והצלחה בכל מעשי ידיכם,

צבי

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אלול תשע"ד

ב"ה

לצבי שלום וברכה,

אם שתלת אותם בעציץ נקוב לפני ט"ו באב, אתה יכול להעביר אותם עם גוש האדמה במשך חודש אלול, כיוון שאין כאן ניתוק מהשתילה הראשונה אלא אתה ממשיך את השתילה שהתחילה בט"ו באב.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב