השקייה שמשביחה בחלקה בשמיטה

השאלה:

א. הסוכה שלנו עומדת על דשא, ולאחר החג הדשא שעליו הייתה הסוכה די הרוס, וכעת כשמשקים את הדשא עם הממטרות כרגיל, השטח של הדשא שנהרס עלול לצמוח מחדש. מצד שני, חייבים להפעיל את מערכת הממטרות כדי שכל הדשא ימשיך להתקיים (השטח שנהרס הוא קצת פחות מחצי משטח כל הדשא).

ב. בנוסף לכך, בצינור הטפטפות של הגינה יש מקום שהחור גדול, וזורמים שם הרבה מים, והשאלה האם צריך לסתום אותו כדי שלא ישביח את הצמח שנמצא שם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. אפשר להשקות את הדשא כדי לא להמיתו. יש סוברים שכל השקאה הותרה בשביעית, בכו"א כאן כאשר כוונתו להשקות כדי להציל את הדשא הנותר נראה שלכו"ע מותרת השקאה.

ב. אין חובה לסתום את החור, אלא א"כ יש בזבוז מים, שאז צריך לסתום מדין "בל תשחית".

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי