חברת יצוא חקלאית בשנת השמיטה

השאלה:

אשתי עובדת כשנתיים, בחברה שמוכרת פירות, ירקות ופרחים לחו"ל. החברה קונה את הסחורה גם ממגדלים בארץ וגם ממגדלים מחו"ל. מעט מאוד מהסחורה שנקנית בארץ נמכרת בארץ. החברה עובדת עם חקלאים יהודים וערבים. מקום גידולי החקלאות הוא כל הארץ.

תפקיד אשתי בחברה: עבודה משנית בחצי משרה בתמיכה טכנית במחשבים ובתמיכה בתוכנה שעושה את הדוחות ואת החשבוניות. היא לא עבודת מול הלקוחות או במכירה עצמה.

האם מותר לה להמשיך לעבוד בחברה כזאת בשנת השמיטה ובשנה שאחריה, ואם מותר לה לעבוד בחברה כזאת, מה הדינים העיקריים שמהם היא צריכה להיזהר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

נראה שהחברה צריכה לדאוג שלכל הספקים שלה יהיה היתר מכירה, וכאשר יעשו כולם היתר מכירה תוכל האשה לעבוד בחברה (אין חובה לבדוק האם יהודים או גויים עבדו). הפעילות שיעשו היתר מכירה הוא לטובת החקלאים ולטובת עובדי החברה. אם דרך זו לא תעשה נחזור ונדון בשאלה זו ערב שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי.