לגדל עשב חיטה בשמיטה כדי לסחוט העשב למיץ

השאלה:

האם בשנת שמיטה אפשר לגדל עשב חיטה כדי לסחוט העשב למיץ כאשר הגידול נעשה בצורה ששמים גרעיני חיטה מונבטים על בד שנמצא בתוך גיגית ומשקים אותם. העשב צומח וגם משריש. תודה

חנה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אלול תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה

אם זה מחוץ לבית מותר לגדל כך אבל צריך שזה ינבוט לפני השמיטה, ולאחר מכן צריך להפקיר את זה - אך לעשות מיץ מעשב חטה זה לא מקובל אצל רוב הציבור - לפיכך זה בעייתי. אולם אם עושים זאת במצע מנותק בתוך בית, אין קדושת שביעית ואין כל מגבלה באפשרויות השימוש, וזה הדרך העדיפה מבחינתכם.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב