לנקות גינה קטנה בשמיטה

השאלה:

שלום, לצערי אינני בקיאה כלל בהלכות השמיטה ורק אותכם אוכל לשאול - ב"ה אעבור לדירה חדשה, לצד הדירה ישנה חלקת אדמה קטנה. היא כנראה לא טופלה במשך שנים רבות והיא מחורצת מאוד. הייתי רוצה להחיות אותה או לפחות לנקות ולהפוך אותה ושאלתי היא האם בכלל אני יכולה לעשות זאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לצערי לא תוכלי לחדש את הגינה בשנת השמיטה. הדבר היחיד שאפשר להתיר זה להוריד את העשבים שגדלו בה, אם אפשר על ידי רסוס קוטל או חרמש מכני מעל פני הקרקע, ובייחוד שלא יהיה מרבץ של מזיקים. אי"ה בשנה השמינית הגינה תפרח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי