מה דינו של עץ שנשתל בשמיטה?

השאלה:

שלום וברכה, אם נשתל עץ פרי בשמיטה, מה דינו? האם ניתן לאכול מפרותיו או שהוא אסור עולמית (ואם מותר האם מונים 3 שנות ערלה משתילתו או מגילו)? האם יש נפקא מינה מי השותל האם גוי או יהודי? והאם יש נפקא מינה האם נשתל בגינה ציבורית או פרטית? ישר כח ותזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד שלום וברכת ד' לפי הרמב"ם (פ"א הי"ב) יש לקנוס אפילו בשותל בטעות, וגזרו שוגג אטו מזיד. אמנם אם יעקרו ויטעו בשנה הבאה ואז יתחילו למנות שנות ערלה אפשר יהיה לאכול את הפרי. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי