מרווה ונענע - ממתי קדושים קדושת שביעית?

השאלה:

יש לי שיחי מרווה ונענע בגינה. צמחים ותיקים שגדלו יפה כבר בשישית. עכשיו שנכנסה שביעית מה דינם של הענפים שצמחו בשישית? האם הולכים בהם בתר לקיטה? האם צריך להפריש תרו"מ? האם צריך כבר להפקיר? אם לא הולכים בתר לקיטה, כיצד אדע מתי כן הצמחים כבר קדושים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

בנענע המוגדר כירק יש ללכת לאחר הלקיטה ולכן יש בו קדושת שביעית ופטור מתרו"מ. גם במרווה שהיא שיח רב שנתי יש מקום להחמיר משעת לקיטה מכיוון שאין לה שעת חנטה מסוימת, ואין אפשרות לקבוע לגביו שנה, על כן הלקיטה היא הקובעת.

שבוע טוב בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ