ניסויים בפירות שביעית בשמיטה

השאלה:

אני מורה למדעים וביולוגיה. ואשמח לדעת האם מותרים ניסויים בשיעורי בי"ס בשנת שמיטה בצמחים הקדושים בקדושת שביעית. לגבי ניסויים בחלקים אכילים, ניסויים בחלקים לא אכילים או צמחים לא למאכל, וכן הדגמות ללא השחתת הצמח בכיתה כמו להראות לתלמידים שהכרובית היא פרחים וכו’?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

כל השחתה של הפרי באופן שמפחיתו מאוכליו אסור בפירות שביעית, כל שכן נראה שאין לערוך ניסויים בצמחים הקדושים בקדושת שביעית, אמנם בחלקים שאינם נאכלים מותר לערוך ניסויים.

הדגמות סתם שאינם מפחיתות את האוכלים הרי אלו מותרים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי