עקירת נר לילה מגינה

השאלה:

ניסיתי לאחרונה לטפל בפרח נר הלילה בצורה הזאת (שהרב המליץ בשאלתי הקודמת) אך לא תמיד זה מתאפשר. שתי דוגמאות: על אף שבהתחלה הצמח היה בנפרד מפרחים אחרים, בינתיים הוא שלח שורשים לכל עבר ועכשיו הוא גם גודל בתוך פרחים אחרים. במצב כזה אין באפשרותי לחתוך מתחת לאדמה כי אני גם אחתוך שורשים של פרחים שאיני מעונינת להרוס. הדרך היחיד במקרה כזה נראה לי רק למשוך אותו החוצה עם כמות של שורש שיעלה איתו. האם זה אפשרי בשמיטה? דוגמא שניה - הפרח שלח את שורשיו ועכשיו הוא עולה מבין הרוחים הקטנטנים שיש בין שורות האבנים שמהווים את השורה הקדמית של גינת הפרחים (שמחזיקים את האדמה בפנים). גם פה אין אפשרות אחרת מאשר למשוך כי לא ניתן להגיע לאדמה.  אגב, בינתיים זה לא קרה השנה אבל שנה שעברה השורשים פילסו את דרכם מתחת לדשא הסינטטי והצמח האגרסיבי הזה עלה משם! אז משכתי אותו החוצה עם השורש אך מה אעשה אם זה יקרה בשנת השמיטה? כיצד אפשר לטפל בבעיה זו? אתה צודק שהפרח מאד יפה אך הוא מתחיל להשתלט על הגינה!

תודה רבה על העזרה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד
שלום וברכה !

באופן כללי ניתן לחתוך את הצמח מתחת לפני הרקע בעומק של 1-2 ס"מ, מתחת לצוואר השורש ואז הצמח לא יכול להתחדש. כאשר אין אפשרות טכנית לבצע זאת (כגון שנר הלילה צמוד לצמח אחר ויש חשש שהוא יפגע) ניתן לעקור בזהירות .
בשולי הגינה ניתן לטפל בריסוס במונע נביטה או בחומר צורבני.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום