עקירת עשבייה בידיים בשמיטה

השאלה:

לכבוד הרב,

יש לנו בגינה כמה אזורים עם פרחי נוי. בין הפרחים צומחים עשבים ומתערבבים עם הצמחייה באופן שא"א לרסס (הבנתי שמותר אם היה אפשר כמו באיזורים ריקים) בלי להרוג גם את הפרחים עצמם. האם מותר לי לעקור את העשבים בידיים?
יש לציין שמלבד עצם העניין של הנוי בגינה שנפגע עכשיו, אם לא אעקור אותם הם גדלים ומפיצים כמות גדולה מאוד של זרעים שבשנים הבאות עלינו לטובה צריך לעבוד קשה מאוד ע"מ לעקור את הכל.

בברכה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אי אפשר לרסס אפשר לחתוך מעל פני הקרקע, אם אי אפשר אפשר לעקור ביד, ובלבד שלא יראה כמכין את המקום לזריעה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום