פירות שביעית ופסיפלורה המשמשת כגדר

השאלה:

האם פירות שגדלו לפני שנת השמיטה והבשילו במהלך שנת השמיטה מותרים באכילה, והאם פירות שגדלו במהלך שנת השמיטה והבשילו לאחר שנת השמיטה, האם הם מוצרים לאכילה?

מה הדין לגבי פירות של פסיפלורה המשמשת כ"גדר חי" בבית פרטי, והבשילו במהלך שנת השמיטה וכאלה שגדלו במהלך השמיטה והבשילו אחריה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

פרי שחנט בשביעית יש בו קדושת שביעית, וצריך לנהוג בו קדושת שביעית. ירק שנלקט בשביעית יש בו קדושת שביעית. אולם מכיוון שהפרטים מרובים, נראה שכדאי לך לרכוש את החוברת סוד הארץ בו תמצא תשובות לשאלותיך.

פסיפלורה הרי זה מחלוקת בין האחרונים, יש מדמים אותה לירק ויש שמדמים לפרי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי