קדושת הקליפות בשמיטה

השאלה:

בספר ילקוט יוסף על השביעית כתוב [בעמוד שפד וכן בעמ’ שפז] ששאריות של מאכלים הקדושים בקדושת שביעית, הדבוקים על הסיר וכדומה, וכן מה שהגננים רגילים לחתוך העלים המעופשים ולזורקם אין חיוב לשומרם אלא מותר לזורקם, ורק אם נשאר שעור ניכר שרגילות לשמור לאכילתו או לאכילת בהמתו, צריך לשים בב’ שקיות או בפח שמיטה. ולכאורה יוצא לפי זה שאין בימינו כלל ענין של פח שמיטה, שהרי היום רובא דרובא לא שומרים את הקליפות של הירקות לבהמתם כלל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

הילקוט יוסף איננו זקוק להסכמתי, אבל דבריו מדוייקים מאד. קליפות שיש בהם חשיבות יש להניח לחוד ולא בפח הרגיל.

כתיבה וחתימה טובה

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום