קדושת פרות שביעית,זמן ביעור

השאלה:

שלום רב.
בניסן התשע"ו קיבלתי במתנה לימונים מעץ פרטי. הכנתי אותם כלימונים כבושים במלח שמחזיקים זמן מעל שנה...
שאלתי-
א.. האם הלימונים הם פירות שביעית?
ב . האם פעולת הכבישה היתה נכונה על פי ההלכה?
ג . האם ועד ומתי אני צריך לבער אותם.? או שיש דרך להנות מהם בהמשך השנה?
בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. נראה שכן בייחוד אם הם היו צהובים. בכל אופן יש לשמור בהם קדושת שביעית.
ב. אפשר לכבוש דבר שרגילים לכבוש, כפי שאפשר לבשל דבר שרגילים לבשל. אינני יודע מהם לימונים כבושים, יש לבדוק בשוק הרגיל האם יש רגילות כזאת. +
ג. יש להפקיר את הלימונים הללו בתחילת תמוז בפני ג' אנשים, לאחר מכן אתה יכול לחזור ולהשתמש בלימונים בקדושת שביעית. יש לציין שכל מה שנותנים בו את הלימון נהפך להיות קדוש בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי