קדושת שביעית

השאלה:

לא הבינותי את השאלה במדוייק, על כן אשתדל לענות באופן כללי.

1. כל השאריות של ירקות הקדושים בקדושת שביעית, לאחר שנפסלו מאכילת אדם אפשר לתת אותם לבהמה.

2. שאריות לחם ופירות (בנתיים אין בהם קדושת שביעית) אפשר לתת אותם לבעלי חיים, אם אין בני אדם אוכלים אותם (מאוסים וכדו') אפילו שלא נפסלו מאכילת אדם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בביתנו 2 פחים, אחד לאשפה ואחד לשאריות מזון כגון לחם, ירקות ופירות, כולל קליפות. פח זה אנו נוהגים להעביר לדיר עיזים לאחר כמה ימים.

1. האם בשאריות אלו יש הלכה מיוחדת לשביעית או שניתן לתיתן לבע"ח? שכן אנו נמנעים מלעבור על איסור דאורייתא של "בל תשחית", ומן המפורסמות הוא שקדושת שביעית דהיום הנה מדרבנן וכל שכן עם היתר המכירה.

2. האם יש לנהוג בצורה שונה עם פירות בעלי קדושת שביעית מהמשק (אנו שומרים שמיטה)?

3. מה הדין לגבי אוצר בית דין?