קומפוסט כפח שמיטה

השאלה:

למיטב ידיעתי פירות וירקות משנת שמיטה יש לשמור על קדושתם, ואת השאריות אין לזרוק כמו זבל רגיל . שמעתי בישוב שלי על רעיון של "פח שמיטה" במתקן ליצירת קומפוסט. כלומר לזרוק את השאריות למתקן קומפוסט שיהפוך לקומפוסט שאח"כ יהיה ניתן לדשן איתו את הגינה (כמובן לאחר השמיטה).

העניין הוא שלאותו מתקן קומפוסט יזרקו גם שאריות של פירות/ירקות הקדושים בקדושת שביעית ביחד עם פסולת של ירקות יבוא/נוכרי/שנה שישית וכו’ וכן יערבבו איתם גזם גינה,עלים, ענפים וכו’, שכך הוא ה"מתכון" ליצירת קומפוסט. הקומפוסט לאחר גמר הייצור, יישמר בשקים ויפוזר בגינה לאחר שנת השמיטה. האם זה אפשרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מותר להניח את השאריות כשהם עטופים בשקית נייר, ואז אפשר להניחם בבור. (להרחבה עיין בספר התורה והארץ ח"ו (שביעית) במאמרי עמ' 234).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי