שביעית

השאלה:

1) יש ברשותי רבע בקבקוק יין שהוא אוצר בית דין. הבקבוק פתוח כבר יותר מחודש ולא נמצא בקרור והוא כבר לא טוב לשתייה. מה לעשות איתו?

2) אם זה מיץ ענבים שלא הופקר יש להשתדל לא לקנות אותו כעת, עד שיתברר שבעל החנות ידע או עשה הפקר או התמנה כשליח בית דין. בלא זאת אין לקנות מיץ זה, עדיף לקנות היתר מכירה או ייבוא או נכרי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | תמוז-מנחם אב תשס"ט

1) אם הוא החמיץ אפשר לשפוך אותו באדמה.

2) ראיתי היום בסופרמרקט מיץ ענבים לקידוש שרשום עליו "בקדושת שביעית". בעלי המקום לא דתיים, ולא נראה לי (אפשר לומר בודאות) שהפקירו את היין בערב פסח. האם אפשר לקנות/ לקדש על מיץ ענבים שכזה?