שמיטה

השאלה: שלום!
שמעתי שאלה זאת וחשבתי עליה רבות ומועניין אני לקבל עליה תשובה.
שנת שמיטה נועדה בכדי לעזור לעניים שכן יכולים הם בשנה זאת לקחת חינם פירות וירקות.
אולם, מה שקורה בפועל שבעקבות שנת השמיטה מחיר הפירות והירקות עולה מאוד!! וזה בכלל להפך מהמטרה?
אשמח לקבל תשובה..תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:57:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בשנת השמיטה יכולים הכל ללכת לפרדס ולקבל מזון ג´ סעודות (יש בתי דין שמבקשים רק הוצאות מהלוקחים). על כך נאמר "ואכלו אביוני עמך" וכך נהוג גם היום בכל אוצרות בית הדין. אולם אם אדם מחכה שהכל יגיע לביתו הוא צריך לשלם הוצאות טיפול ועשייה, וכמו כן פיקוחים הלכתיים (משגיחים מפקחים) וכדו´ שכל המערכת היא מעלה את המחיר. ידוע שאוצר הארץ נותנת לעניים באופן פרטי, אבל המחיר הכללי הוא לעיתים גבוה יותר.