שמיטה

השאלה: שלום
אני גר במושב
1.הייתי רוצה לדעת אם יש לי בחצר עצי לימון וקלמנטינות האם אני יכול לקטוף את הפרי ולאכול ??
2.האם בשמיטה צריך להעשר פרות??
3.האם אני יכול לקחת משדות אחרים??(יכול להיות מצב שבעל השדה לא שומר שביעית ובעצם השדה לא מופקר??)
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 7:07:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפירות כעת הם עדיין של ששית, ואין בהם דיני שביעית. וממילא צריך גם לעשר מעשר עני.
לקיחה תותר רק בשנה הבאה, אולם אם בעל השדה מקפיד ולא מרשה לקחת אין לקחת ללא הפקרתו, שהרי נחלקו האם שביעית מפקעת את הבעלות מצד עצמה או שצריך שגם יודיע שהוא מפקיר, על כן בעניני ממון צריכים זהירות מירבית ואם לא הפקירו אין לקחת ללא רשות.