שמיטה במרפסת שמש

השאלה:

במרפסת שמש בקומה עליונה יש אדניות יצוקות העומדות על רגלים ולא ישירות על הרצפה. כל אדנית מנוקזת מהצד ולא מלמטה. הנוף של הצמחים לא חורג מהמרפסת. באדניות יש עצים, ירקות וצמחי נוי. חלק מהמרפסת מכוסה בגג.

האם מותר לגזום במרפסת את הגפן בשמיטה, האם מותר לשתול בשמיטה פקעות משנה שישית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. הדיון הוא על האדניות שתחת הגג, מכיוון שאלו שאינן תחת גג אין להחשיבם אלא כעציץ שאינו נקוב שיש בו דיני שביעית.

ב. גיזום הגפן במקום שיש גג אפשר לעשותו, כדאי שיעשה שינוי במקום הגיזום.

ג. פקעות משנה ששית מותרים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי