שמיטה ואיכות הסביבה

השאלה:

כאשר משתמשים בירקות עם קדושת שביעית, נזרקות לפח המון שקיות ניילון. כל העולם מדבר כיום על הנזק העצום ששקיות אלו גורמות לסביבה. האם ישנו פתרון אחר? (נייר עיתון,שקיות נייר...)

האם בכלל יש התייחסות ביהדות לאיכות הסביבה? נראה לי שדווקד אנו שמעריכים ומקדשים את העולם שברא לנו הקב"ה צריכים לשים דגש יותר גדול לשמור עליו, וחבל שזה נושא שדווקא לוקה בחסר בחינוך שלנו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר לעטוף בשקיות נייר ובלבד שלא יקרעו מיד אלא לאחר זמן מסויים.

ההלכה היהודית מאד מקפידה על איכות הסביבה, וכבר נכתבו על כך ספרים ומאמרים רבים (כגון: איכות הסביבה בהלכה, ועוד). דבריך צודקים שיש להוסיף עוד לימוד בשאלה חשובה זו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי