שנת שמיטה גינה פרטית

השאלה: בס"ד
לרב שלום
יש לי גינה פרטית ורציתי לדעת איך צריך לנהוג בשנה הבאה לקראת שנת השמיטה.

א. האם מותר להשקות את הגינה
ב. חלק מהעצים יש פירות וירקות האם מותר לאכול מהם?
ג. האם מותר לשתול
ד. עד מתי זה שנת שמיטה עד ט"ו בשבט או כל השנה

תודה רבה
נדב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:50:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. על פי רוב מותר להשקות את הגינה, ובלבד שלא יהא מעבר להשקיה הרגילה.
ב. פירות אלו אם לא עבדו בהם (גיזום, דילול וכדו´) אפשר לאכול בקדושת פירות שביעית (ללא הפסד בפרי).
ג. אסור לשתול כל שנת השמיטה ויש דברים שאסור לשתול כבר בשנת תשס"ז.
ד. שנת השמיטה היא שנה שלמה עד א´ תשרי תשס"ט. ועץ שחנט בתשסח אפילו שהניב בשנת תשס"ט הרי הוא קדוש בקדושת שביעית.