תרומות ומעשרות

השאלה: שלום..
אני רוצה בבקשה אם אפשר לפרט לי את הדינים של תרומות ומעשרות - כמה בדיוק מפרישים פרי שלם/יותר/פחות? האם מפרישים בשנת שמיטה? האם גם מירקות? האם יש ברכה שצריך לומר...
אני ממש מצטערת שזה הרבה שאלות פשוט אני רוצה להפריש תו"מ ואני לא ממש יודעת איך..
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 6:57:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. צדקת בדבריך שהשאלות רבות ואי אפשר לענות עליהם בקצרה. על כן כדי להבין ולדעת להפריש יש לרכוש את התקליטור של תרומות ומעשרות 086847325.
ב. בשביעית אין להפריש תרו"מ, ולכן ירקות הם של שביעית אין להפריש תרו"מ אלא א"כ הם מהיתר מכירה, ואז יש להפריש ללא ברכה.