פרוזבול

השאלה: שלום רב,
בשחיה עם חברים השבת, נזכרנו כי יש לבצע "פרוזבול" השנה, בערב ראש השנה.
אמנם היו שאמרו כי בסוף שביעית צריך, אך היו שטענו כי בתחילת השביעית יש לעשות פרוזבול.
שאלתי, האם בתחילת השנה או בסוף שנת השמיטה?
האם ניתן לקבל נוסח של הפרוזבול ע"מ לחלק למתפללי בית הכנסת לפני התרת נדרים של ערב ראש השנה.

שנה טובה,
אלון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:13:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדין הוא שפרוזבול צריך לעשות בערב ר"ה תשס"ט. יש מהדרים גם בערב תשס"ח אבל אין חובה, והמנהג היה שרק בערב תשס"ט עושים פרוזבול. כך שמי שרוצה יעשה לעצמו בלא פרסום.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה