בתרפיה בגינון, בעזרת צמחים ועבודת אדמה- בשמיטה

השאלה:

שלום וברכה,

אני עוסקת בתרפיה בגינון, בעזרת צמחים ועבודת אדמה, בגינה טיפולית המצוייה בשטח מוסד חינוכי, עם נוער בסיכון ועם נוער נורמטיבי. אני פועלת במסגרת תוכנית של משרד החינוך שמעניקה 2 סוגי תרפיות לכל בי"ס, לפי בחירת צוות ביה"ס.

שאלתי- האם ניתן לעבוד בתחום זה בשנת שמיטה? אם כן- באילו תנאים?

תודה רבה ויישר כח!

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | תמוז תשע"ד

שלום וברכה

הרב יעקב אריאל התיר לצורך תרפיה  לעשות פעולות גינון ואפילו זריעה ושתילה בתוך חממה מקורה ועל מצעים מנותקים (עציץ לא נקוב ומשטחים מנתקים על הקרקע)

משום יש בדבר זה צורך חיי נפש.

אך אם הפעילות היא בחוץ הרי אפשר לעשות רק פעולות גינון המשמרות את הגידולים הקיימים (אוקמי אילנא) כפי אנו מדריכים את הגננים לקאת שנת השמיטה

במידה ויש שאלות פרטניות  נשמח לענות

אברהם סוחובולסקי