האם מותר להכין מקליפות של ירקות ופירות שביעית דשן ע"י קומפוסטר

השאלה:

לכבוד הרב שלום!

רציתי לשאול בנוגע לשנת שמיטה- האם מותר להכין מקליפות של ירקות ופירות שביעית דשן ע"י קומפוסטר (בגינה פרטית ולא תעשייתי) האם זה נחשב הנאה או הפסד של ירקות ופירות שביעית?

תודה מראש!

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | תמוז תשע"ד

בס"ד

שלום וברכה,

אסור להפסיד פרות שביעית בצורה ישירה לכן כל עוד ראויים למאכל אדם, אין לזרוק אותם לקומפוסט, אלא יש להניח אותם במקום אחר (פח שמיטה) זמן מסויים, עד שיתחיל להרקיב ולא יהיה ראוי למאכל אדם (הפסד זה אינו נעשה בצורה ישירה אלא ב"גרמא"), ולאחר מכן אפשר להשליך אותו לקומפוסט...

אפשרות נוספת, לעטןף את השאריות בנייר ולהניח בקומפוסט (שלא יהיה מגע מידי בין הקומפוסט לשאריות הראויות למאכל אדם) ועם הזמן ירקיב ויתערב עם הקומפוסט.

בברכה ,

אברהם סוחובולסקי

מכון בתורה והארץ