האם ניתן לשתול עדין דשא? ומה לגבי עץ סרק?

השאלה:

השאלה לרב מוטי שומרון- האם ניתן לשתול עדי דשא? ומה לגבי עץ סרק?

התשובה

אג' מוטי שומרון | אלול תשע"ד

שלום וברכה !

ניתן עדין (א' אלול תשע"ד) לשתול מרבדי דשא. חשוב להקפיד על הכנה מיטבית של הקרקע כולל דישון מוצנע ולהניח את המרבדים צמודים זה לזה. במרווחים שבין המרבדים יש למלא אדמה או חול.

יש להשקות לפחות 5 פעמים ביום בשעות החום למשך כ10 דקות בכל השקייה.

לאחר השתרשות המרבדים יש לכסח את הדשא.

לגבי עץ סרק ניתן לשתול עץ סרק הגדל בגוש (כגון בשקית פלסטיק) עד ערב ראש השנה, בתנאי שגוש העפר לא יתפורר. במקרה שיש חשש להתפוררות הגוש עדיף להסיר רק את החלק התחתון של השקית ולהשאיר את המעטפת.

בהצלחה,

מוטי שומרון