ניתוק מהקרקע בתוך מבנה

השאלה:

שלום הרב,

ראשית רציתי להודות לרב על זמנו ומרצו בנתינת מענה לכל שאלה ושאלה, שהקב"ה ישלם שכרך.

1)אם הבית מקורה כדת וכדין. האם צריך לשמור שנוף הצמח לא יצא מחוץ לעציץ. אם לא מתי כן צריך להקפיד שנוף הצמח לא יצא?

2)מה נקרא ניתוק מהקרקע ומה לא(צלחת, חרס וכדומה)? האם אצטרך ניתוק מהקרקע(רצפה) כשאני נמצא בקומה שנייה או שאפשר להניח את העציץ גם כשהוא מנוקב על גבי הרצפה?

עמיחי נחשוני

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

ב"ה

שלום וברכה

א. צמחים שיוצאים מחוץ לעציץ ואינם מעל אדמה ממש אלא מעל ריצוף אין בכך בעיה.

ב. צלחת מתחת לעציץ וכן משטח חרס נחשבים ניתוק

ג. בקומה שאינה נוגעת באדמה באופן עקרוני הריצוף נחשב ניתוק - ולא צריך צלחת

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב