פירות שביעית שלא ביערום כדין

השאלה:

כיצד לנהוג בפירות שביעית לאחר מועד הביעור, אשר קיים ספק אם ביערו אותם כדין?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כסליו תשע"ד

אדם שלא קיים את מצוות הביעור במודע, נאסרו הפירות באכילה. אולם אם הדבר היה מחמת אונס חוסר ידיעה וכדו', נפסק להלכה כדעת הסוברים שמותר להשתמש בפירות אלו. מציאות זו תיתכן בפירות שיש להם חיי מדף ארוכים, או בתוצרת של פירות שביעית (ריבות, מיצים וכדו'). משום כך, פירות שביעית שאדם מקבל מאחרים לאחר זמן הביעור, מותר לו לאכול אותם בקדושת שביעית - אלא שקודם לכן, עליו לקיים בהם מצוות ביעור כדין (עפ"י קטיף שביעית פרק סו סעי' טו-טז).