תלישת עלים וקטיפת פרחים בשנת השמיטה, וקדושת שביעית בבשמי ההבדלה

השאלה:

שלום הרב,

ברצוני לדעת: האם מותר לתלוש עלים, לקטוף פרחים בשנת השמיטה? וכן האם מותר ללכת על דשא או צמחים אחרים בשנת השמיטה? מה עושים עם בשמים של הבדלה לאחר הרחתם?

תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | תמוז תשע"ד

בשמיטה באופן עקרוני מותר לתלוש עלים או לקטוף פרחים אלא שהגיזום צריך להיעשות באופן שאינו מיטיב עם העץ כדי לא לגרום לצימוח מחודש על ידי הגיזום.

ללכת על דשא או עשבים אין כל בעיה משום שאינך מתכוון לגזום אותם בשעת ההילוך, ואם בשבת פעולה זו מותרת על אחת כמה וכמה שגם בשמיטה.

בשמים של הבדלה (וכמובן שהם גדלו בשמיטה) מכיוון שיש בהם ריח יש לנהוג בהם קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר