אופן הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: שלום כבוד הרב , אני שוכרת דירת קרקע כאשר בגינה יש עץ לימון מה עלי לעשות כדי שאוכל לקטוף מהעץ ולהשתמש בלימונים ללא חשש , העץ קיים הרבה שנים בבעלותו של בעל הדירה . גם לאימי יש נענע בגינה האם אפשר לקטוף ממנה "חופשי:" או שגם צריך לעשות משהו לפני כן . בברכת שנה טובה ותודה הילה .

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א אלול תשע"ז 11:43

לאחר הקטיף והלקיטה יש להפריש תרומות ומעשרות נוסח ההפרשה נמצא באתר המכון לחץ כאן

כמו כן יש דף הדרכה לחץ כאן  וסרטון הממחיש את אופן ההפרשה לחץ כאן