אני מנוי במכון, לגבי מעשר עני טבל, מהגינה שלי. אני צריך ליצור קשר להלוואה לעני, או שעושים לי אוטומטית מעצם היותי מנוי?

השאלה:

אני מנוי במכון, לגבי מעשר עני טבל, מהגינה שלי. אני צריך ליצור קשר להלוואה לעני, או שעושים לי אוטומטית מעצם היותי מנוי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז ניסן תשע"ח 20:24

שלום

המנוי לבית האוצר הוא לגבי חילול מעשר שני וכן לעניין נתינת מעשר ראשון ללוי ונתינת מעשר עני לעני (מנוי מלא בעלות 80 ש"ח), אזי אינך צריך לעשות הלוואה עם עניים הואיל והמנוי כולל הלוואה לעניים וללויים