אני מנוי לבית האוצר, כיצד ומתי זוכה הלוי

השאלה: שלום כבוד הרב ברוך השם נרשמתי אתמול לבית האוצר לתרומות ומעשרות. רציתי לדעת שהבנתי את ההסכם לגבי מעשר ראשון. למעשה עשינו הלוואה עם לוי, על סך המעשר ראשון (בטבל ודאי) לכל השנה, ולאחר ההפרשה פרעון ההלוואה יהיה מהמעשר ראשון והם חוזרים לרשותי מידית? תודה רבה תבורכו

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו שבט תש"פ 14:41

שלום

אכן כן. בהיותך מנוי ,התשלום שהעברת ניתן ללוי מטעם המכון  בתור הלואה ממך. הלוי מטעם המכון זוכה בפירות בשעה שאתה מפריש את המעשר (בזמן אמירת נוסח ההפרשה) אף שבפועל הם עדיין ברשותך, מ"מ זוכה בהם הלוי מדין ' מכירי לווים' והם שלו. ולאחר ההפרשה הוא מעוניין לפרוע חובו בפירות המעשר שזכה בהם ונותנם לך.  ולכן הלכה למעשה קיימת מצוות נתינה ללוי והלוי מסר אותם לך בתור חלק מפירון הלוואתו.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי