אשכולית, פומלה ופומלית בעץ אחד

השאלה: לק"י נשאלתי מאדם שיש בגינתו עץ הדר הכולל סוגים שונים של אשכולית- פומלה, פומלית, כיצד יש להפריש מעשר, הם כל זן בפני עצמו, או (אם כבר מקל להחשיבם כאותו מין, לענין כלאיים) מאחד על כולם? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב אדר תש"פ 20:32

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שכל הפירות הללו אינם כלאים זה בזה, והלכה פסוקה היא שכל שאינם כלאים זה בזה יכול להפריש מזה על זה. על כן אפשר להפריש מאשכוליות על פומלה ופומלית וכן להפך, ואפילו אם יש אשכולית אדומה ג"כ אפשר להפריש על פומלה, מכיוון שהלכתית הם מין אחד.

בריאות איתנה והרבה שמחה