ביעור מעשרות בפירות שלא נקטפו

השאלה: יש לי עץ לימון בגינה. יש עליו עדיין לימוני שישית. האם אני צריך לקטוף ולעשר לפני ערב החג, זמן הביעור? אם לא - האם כשאקטוף אפריש תרומות ומעשרות כרגיל? (אם רלוונטי - אני מנוי שלכם) חג שמח, אבי

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג ניסן תשע"ה 22:04

שלום

חיוב הפרשת תרומות ומעשרות וביעור מעשרות חל רק על פירות תלושים החייבים בתרומות ומערות. אך פירות המחוברים שעדין לא נתלשו אין עליהם עדיין חובת הפרשת תרומות ומעשרות ואין צורך לקטוף אותם.

אכן לאחר שיקטפו יש להפריש עליהם תרומות ומעשרות כרגיל (אם הם חנטו קודם ר"ה תשרי תשע"ה)