בית האוצר

השאלה:

חידשתי מנוי ועלו חי כמה שאלות: 1- איך בית האוצר עוקב אחרי כל מטבע של מעשר שני ומספר החילולים בו? האם אני כבעל מנוי צריך לעדכן כל פעם שביצעתי חילול? 2- אם עשיתי את המינוי בהוראה טלפונית, אני צריך למלא את חוזי ההלוואה ששלחו לי בדואר? 3- זו לא שאלה, רק מיידע שבדף ההדרכה וההמחשה ששלחו לי בדואר, כתובת האתר שלכם לא נכונה. תודה.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ב' אלול תשע"ט 21:17

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלותיך:

א. בית האוצר אינו צריך לעקוב אחר כל חילול מעשר שני של כל המנויים, אלא מאפשר לכל אחד מהמנויים להפריש תרומות ומעשרות עשרים פעמים ביום!!! מבלי לעדכן אותנו. שגם זה מציאות מאוד נדירה.

אכן ישנם מקרים נדירים מאוד שאנשים מפרישים במערכות חקלאיות באופן כזה, ובאותם מקרים אכן אנו מעודכנים ומתארגנים מראש ומייחדים להם יותר ממנוי רגיל.

ב. אכן יש עדיפות לחתום על חוזה ההלוואה לפחות בפעם הראשונה שאדם עושה מנוי. למרות שאם אדם יודע במה מדובר והוא חותם חתימה בהוראה טלפונית יש לה גם תוקף. אך כאמור עדיפה חתימה ידנית.

ג. תודה על העדכון שהכתובת בעייתית - אעדכן את האחראים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב