איך לעשות מעשר פרות

השאלה:

איזה סוג של מעשר אני צריך לעשות אם זה לא מפוקח? אני לא מבין בזה ומה זה טבל ודאי? אם תוכל להגיד לי את ההלכות בנושא
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. אם אתה קונה בשוק או בסופר ואין שם פיקוח מעשרות, עליך להפריש תרו"מ בלא ברכה. סדר הפרשת תרו"מ אפשר לראות בכתובת שנתתי לך בתשובה הקודמת. אם אתה מבקש הרחבה יש אפשרות לרכוש דיסק שמסביר את הנושא בטל. 086847325.

בכל אופן השנה אנו בשנת מעשר שני, ויש להפריש תרומה גדולה, מעשר ראשון, תרומת מעשר ומעשר שני.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי