ברכת תרומות ומעשרות באיזור חבל אשכול

השאלה:

האם צריך לברך בשם ומלכות על הפרשת תרומות ומעשרות על טבל ודאי שנקטף בישוב "עין הבשור" אשר נמצא בחבל אשכול ליד עזה?
כמו כן, אשמח אם הרב יוכל להביא לי את הגבולות הברורים, מתי מברכים בשם ומלכות ומתי ללא שם ומלכות בטבל ודאי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

עין הבשור הוא בגבולות עולי מצרים. המנהג בארץ ישראל להפריש בעולי מצרים בברכה רק דגן, תירוש ויצהר, שאר הגידולים מפרישים בלא ברכה. ועל כן בעין הבשור בירק יש להפריש ללא ברכה. לגבי שאלת הגבול נראה שהקו יורד מאשקלון הישנה עד עין קודרת (עין קדש). כל מה שמערבה לקו הוא עולי מצרים, אולם גם מה שמזרח לקו לא הכל בודאי חייב בברכה.
ש
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי