הפרשת תרומה מצמחי תבלין

השאלה:

שלום,
אני מגדל צמחי תבלין (טימין, רוזמרין, בזיליקום, וכד’) ומשתמש בהם באופן שהם ממש נאכלים (לא רק לתת טעם).
1.כיצד עלי להפריש תרומות ומעשרות? כל פעם אני קוטף מספר מצומצם של עלים ויוצא שאני מפריש אפילו פחות מעלה אחד? (לדוגמא מה מפרישים מ2-3 עלי בזיליקום שאני מוסיף לרוטב?).

2. האם הדין יהיה שונה אם הגידול נעשה בתוך הבית (עציץ שאינו נקוב) לבין גידול בגינה?

תודה מראש,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שלום וברכת ד'
יש להפריש בלא ברכה, מכיוון שרוב האנשים משתמשים בכך כתבלין בלבד.
כמו כן אפשר להפריש מראש (למשל ביום א' בשבוע) ואז יש לומר נוסח של הפרשה מראש. מופיע במשפט כהן לו. במקרה כזה יש להניח כמות של יותר ממאית שתספיק לכל ההפרשות שיעשו השבוע. ויש לשמור את הכמות הזאת כל השבוע עד השבוע הבא שאז לוקחים כמות המתאימה לשבוע הבא, וכך כל פעם ופעם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי