הפרשת תרומות ומעשרות מעלי נענע

השאלה: האם אכן יש צורך במעשר מהנענע שבגינתי המשמשת להכנת תה? ד"ש חם וברכת כתיבה וחתימה טובה למוטי שומרון ממשפחת גל , קדומים נחלת חצי שבט מנשה ( לפנים גרנו בעיר רחובות והיכרותינו היתה במסגרת מטות ערים לפני חורבן גוש קטיף וצפון השומרון תובב"א).

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' תשרי תשע"ח 9:35

שלום וברכה ידידי היקר !

יש להפריש תרומות ומעשרות מעלי הנענע המשמשים להכנת תה, אך בלי ברכה.

כמובן שיש לבדוק היטב מחרקים. ניתן להכניס את עלי הנענע לתוך שקית בד או נייר מיוחד ואז להכניסם לתה.

בברכת כתיבה וחתימה טובה

מוטי שומרון