יבול נוכרי ותרומות ומעשרות

השאלה:

השבוע קיבלתי מבדואי שלומד איתי (באוניברסיטה) לימונים ותפוזים, שאלתי אותו מהיכן התבואה מגיעה והוא ענה שזה ממטע שיש למשפחה שלו. לקחתי את הפירות שהוא הביא בכדי לא לבייש אותו. האם הפירות הללו חייבים בתרומות ומעשרות?

אם כן אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאתר שבו אוכל ללמוד על כל התהליך משום שעד כה אני ומשפחתי קונים תבואה רק מסופרים שבהם קיימת תעודת הכשר. ידוע לי כי קיים הבדל בין הפירות שקיבלתי (טבל ודאי) לבין פירות הנקנים בשוק (חשש טבל/דמאי) אשמח אם תתייחסו לכך בתשובתכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם אמנם הפירות של הבדואי ומשפחתו אין צורך להפריש תרומות ומעשרות מיבול זה, אולם אם הוא קנה מיהודי וכדו' יש להפריש ללא ברכה.

אם השאלה היא ללמוד איך מפרישים תרומות ומעשרות, כדאי לרכוש את התקליטור על תרומות ומעשרות (טל. 086847325), שם יש הסבר מפורט על צורת ונוסח הפרשת תרומות ומעשרות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי