ירק עלים משדה של גוי

השאלה:

ירק (חסה/כוסברה/פטרוזליה וכד’) שנקטף משדה של גוי וניתן לי במתנה. האם יש בעיה של תרומות ומעשרות (מה הדין אם הגוי עובד בשדה יהודי), שמיטה או כל בעיה אחרת? מה הדין לגבי בדיקה מתולעים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם הירק נקטף על ידי גוי אין צורך להפריש תרו"מ. אם על ידי ישראל צריך וכן במקרה ההפוך שקרקע של ישראל ולוקט גוי יש צורך להפריש (בלא ברכה). אין כאן בעיות שמיטה בירקות, ואולם אי אפשר לאכול ירקות אלו שהרי הם מוחזקים כנגועים בתולעים. ואם רוצים לאכול צריך לבדוק היטב היטב, דבר שיכול לקחת זמן רב וידע כיצד לבדוק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי