מעשר לפני זריעה חוזרת בעציצים במרפסת

השאלה:

אם גידלתי משהו בעציצים על המרפסת ואספתי את הפירות- הזרעים החדשים (במקרה זה מדובר בתפו"א כלומר היבול הוא הזרעים) בלי להכניס אותם אל הבית אבל אפשר שעמדתי איתם מתחת לבליטה של הגג מעל המרפסת.
כרגע אני מעוניין לזרוע אותם מחדש בעציצים באותה מרפסת.

האם אני צריך להפריש מהם מעשר לפני הזריעה (הרי יש דין של התחייבות במעשר רק כשהפירות מוכנסים לבית)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

החיוב בהכנסה הביתה הוא מדאורייתא, אבל בחצר יש גם חיוב אם אספת ביחד ביד, ועל כן גם כאן נראה שיש להפריש, ומכיוון שזה במרפסת פתוחה יש להפריש בברכה.

הרב יהודה הלוי עמיחי