מעשרות בשסק שחנט בין ר"ה לטו בשבט

השאלה:

יש לנו שסק שחנט השנה - שנת שביעית - לאחר ראש השנה ולפני טו בשבט.
ראיתי שהרב קוק והחזו"א פסקו כפי ההבנה ברמב"ם שפירות אלו נחשבים כפירות שביעית ויש לנהוג בהם קדושת שביעית.
השאלה היא האם לעניין מעשרות יש לחשוש לשיטות שלפיהן אם הפרי חנט לפני טו בשבט הוא שייך לשנה הקודמת - שנה שישית - ואז הוא חייב במעשרות, או שאין צורך לחשוש לשיטות אלו ואין צורך לעשר את השסק?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין צורך לעשר, אנו נוהגים כמנהג ארץ ישראל שא' בתשרי הוא ראש השנה לשביעית. על כן השסק הוא של שביעית.

מועדים לשמחה