תרומות ומעשרות בעשבי תבלין

השאלה:

יש לי עציצים של עשבי תבלין (נענע, בזיליקום ופסטו). העציצים עשויים פלסטיק, נקובים, בתוך צלחת מפלסטיק, מונחים על רצפת בטון. עשבים אלה יכולים לשמש לריח טוב או כתבלין למאכל אך אינם נאכלים בפני עצמם. נענע משמשת לתה, העלים של הבזיליקום כתבלין לדג וכיו"ב. האם יש חובת הפרשת תרומות ומעשרות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם אתה מגדל את העציצים הללו במיוחד כתבלין, לשיטת הראשון לציון הגר"מ אליהו שליט"א יש להפריש, ועל כן אנו מורים להפריש בלא ברכה על צמחי תבלין אלו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי