תרומות ומעשרות מפירות שנמכרו לגוי

השאלה:

לדוד שלי יש פרדס. הוא מכר את היבול לגוי ובתמורה הגוי מטפל בפרדס לאורך כל השנה וגם מבצע את הקטיף. אתמול קטפתי מפירות הפרדס - פרות הדר ואגוזים. האם צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לא הוברר מאימתי הפירות קנויים לגוי, האם קודם חנטה או לאחריה? כמו כן מהי צורת המכירה, אם הכל שייך לגוי כיצד אפשר לקטוף מהפירות הרי זה גזל עכו"ם?! אולי יש הסכם שיש אפשרות לבעל הקרקע לקחת מעט פירות, א"כ יש לברר האם זה שיור בקניין או שזו מתנה שנותן הגוי לבעל הפרדס.

העולה שיש כאן הרבה שאלות פתוחות שלא ידועה התשובה עליהם. מכיוון שכך נראה לי שכדאי להפריש ללא ברכה, אלא א"כ יש כאן גם חשש גזל שאז הדיון הוא בדיני חו"מ וגזל הגוי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי