דין התמרים בעצי דקל ברחובות העיר שהעירה מורידה לציבור הרחב

השאלה:

העיריה גזמה לפני חג הסוכות האחרון את הדקלים ברחובות העיר ואיתם את התמרים, לטובת תושבי העיר באופן שהקודם זוכה. האם התמרים חייבים בהפרשת תרו"מ? מחד, בעת הנשירה הם הפקר, מאידך, העיריה היא הבעלים. על הצד שהעיריה היא הבעלים על העץ, האם ניתן לטעון שהתמרים הם הפקר גם בהיותם על העץ? הראי'ה - יש זיתים רבים בעיר, ובעונת המסיק, ערבים רבים מוסקים את עצי הזית ואין מוחה בידם, תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז תשרי תשע"ז 9:22

 העריה לא מקפידה על הפירות ומפקירה לכל אפילו שהם על העץ , ואף אם היתה קוטף אותם מן העץ לא היו מקפידים על כך ולכן פירות הפקר הפטורים מתרומות ומעשרות.

אך ברור שאדם שמפקיר פירות לאחר הקטיף הרי מפקיר פרות טבל שהתחייבו כבר בתרו"מ.