חישוב תרומות ומעשרות במרוכז

השאלה:

בס"ד
תרומות ומעשרות - כיום החיוב הוא מדרבנן.
יש לי חצר עם פרות אילן. החיוב הוא על כל פרי שיורד מהעץ ונכנס לבית.
האם אפשר להעריך את שווי כל הפירות ולתת בפעם אחת תרומה בכסף או הפרשה חד פעמית?
האם אפשר להתארגן מספר משפחות ולבצע רעיון זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

עיקר המצווה היא להפריש כל פעם כשקוטפים מהעץ. ולמרות שהחיוב היום מדרבנן אנו רוצים לזכות להפריש הרבה פעמים ולברך את הקב"ה על כל הפרשה והפרשה.
אמנם אם יש חשש של תקלה ואכילת אנשים לא ראויים, יש לפעמים אפשרות להפריש מראש, אבל גם זה רק לתקופה קצרה ותנאים מסובכים (עיין משפט כהן סי' לו), כך שעדיף להפריש כל קטיף וקטיף.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי